jueves, 26 de noviembre de 2015

Accidentul de munca


În cazul unui accident la locul de muncă, muncitorului accidentat îi revin anumite drepturi chiar dacă nu este asigurat sau lucrează în condiții precare, drepturile ce le revin muncitorilor sunt tutelate.


Este considerat accident de muncă oricare accident ce derivă din activitatea de muncă pe care muncitorul o dezvoltă, și din cauza căreia poate suferi o daună fizică sau psihologică care să îl aducă în imposibilitatea de a munci pentru o anumită perioadă.


În plus, conform legii spaniole, este considerat tot accident de muncă și acel accident pe care l-ați suferit pe drumul de acasă spre locul de muncă și pe drumul spre casă, venind de la locul de muncă( in itinere).

În ambele cazuri, este necesar certificatul de la medic în legătură cu accidentul suferit și trebuiesc îndeplinite anumite condiții precise, cum ar fi: să mergeți la o unitate de urgență sau să fiți însoțiți, după caz; să sunați la serviciul de urgență (112), să vă adresați angajatorului, în cazul în care este prezent la locul de muncă

Indemnizațiile potențiale rezultate în urma unui accident:

Despăgubiri pentru eșecul măsurilor de siguranță.

Indemnizație pentru invaliditate permanentă sau temporară.

No hay comentarios:

Publicar un comentario